برگزاری سمینار علمی” تحلیل وضعیت تولید و استفاده از موجودات تراریخته…”
با همکاری مرکز پژوهشهای قرآنی دانشگاه و مرکز هماندیشی اساتید و در راستای طرح انس با قرآن کریم،
دومین سمینار علمی” تحلیل وضعیت تولید و استفاده از موجودات تراریخته…” برگزار شد.
دومین سمینار علمی”تحلیل وضعیت تولید و استفاده از موجودات تراریخته و فناوری مهندسی ژنتیک و بهرهگیری از آموزههای دینی برای تبیین مسیر آینده” روز دوشنبه سوم دی 1403 ساعت 10 الی 11:30 در سالن روابط عمومی دانشگاه برگزار شد.این سمینار با ارائه آقای دکتر علی دهستانی کلاگر، عضو هیات علمی پژوهشکده ژنتیک و مدیر گروه قرآن و علوم گیاهی مرکز پژوهشهای قرآنی دانشگاه و با حضور جمعی از اعضای محترم هیات علمی و یاوران علمی همراه بود. در ابتدای سمینار مفاهیمی همچون ژن، دستورزی ژنتیکی، انتقال افقی و عمودی ژن، افزایش بیان، خاموشی ژن یا کاهش بیان و سپس تفاوت روشهای بهنژادی سنتی و مهندسی ژنتیک مطرح گردید.
ایشان در ادامه با بررسی محصولات تراریخت از نگاه فرصت و یا تهدید به بیان تنوع تراریخته ها، تحول فناوری تراریخت، روشهای مرسوم تولید گیاهان تراریخت (اگروباکتریوم، تفنگ ژنی، الکتروپوریشن و ریزتزریقی) و همچنین روشهای جدید یا تغییر یافته تولید و استفاده از گیاهان تراریخت (روشهای مبتنی برZFN ، حذف مارکر با رکامبینازهای باکتریایی، حذف مارکر یا توالیهای ترانسپوزونی، نوکلئازهای افکتورهای شبه فعالسازی نسخه برداری TALEN ، سیستم CRISPR/Cas9 پرداختند. مدیر گروه قرآن و علوم گیاهی مرکز پژوهشهای قرآنی دانشگاه همچنین ضمن مرور سوابق تولید تجاری، وضعیت کشت محصولات ترایخت و اصول قوانین تنظیمی و همچنین وضعیت حقوقی، پژوهش و تولید در ایران را یادآور شدند. در پایان دلایل اساسی موافقین و مخالفین و همچنین مزایا و معایب احتمالی آینده و تحلیل چشم انداز و راهکارها مطرح گردید.
شایان ذکر است مرکز پژوهشهای قرآنی دانشگاه در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری مبتنی بر بکارگیری قرآن و آموزههای دینی در علوم مختلف و به منظور تحقق بند4 از راهبرد19 از فصل5 سند اسلامی شدن دانشگاهها، بخشی از وظایف پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نیز کمک به رفع نیازهای پژوهشی کشور در زمینه قرآن و علوم طبیعی در سال1395 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تاسیس شد.گسترش فرهنگ قرآن و آموزههای الهی در بخشهای پژوهشی علوم طبیعی، مسألهیابی، راهاندازی و گسترش اندیشههای مولد اندیشه در زمینههای بینبخشی قرآن و علوم طبیعی، تولید محتوای مناسب میانرشتهای قرآن و علوم طبیعی و همچنین توسعه و نهادینهکردن فرهنگ قرآنی از اهداف تاسیس این مرکز میباشد.در حال حاضر این مرکز دارای 4 گروه پژوهشی قرآن و منابع طبیعی، قرآن و علوم گیاهی، قرآن و علوم جانوری و قرآن و اقتصاد میباشد. هر گروه دارای یک مدیر است که از بین اعضای هیأت علمی علاقمند و با سابقه قرآنپژوهی در زمینه مربوطه انتخاب میشوند.
ارتباط با ما:
- پایگاه اطلاع رسانی مرکز از طریق https://qans.sanru.ac.ir و یا
- آدرس مركز پژوهشهاي قرآنی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبيعي ساري در پیام رسان ایتا