دکتر عباس متدین دبیر اجرایی همایش ضمن دعوت از همه محققان و اندیشمندان حوزه و دانشگاه برای شرکت در این همایش ملی اظهار داشت: علوم خاستگاه واحدی دارند و بشر جهت تسهیل در دسترسی به کنه همه دانش ها در طول زمان، آنها را به رشته ها و گرایش های مختلف منشق نمود. اکنون ضرورت همگرائی و مطالعات میان رشته­ ای در حوزه های مختلف علوم و نیز استفاده از اشارات و لطائف و حقائق قرآن و آموزه های الهی در همه گرایشها امری نوپدید و مورد وثوق قاطبه دانش پژوهان است. صاحب نظران علوم قرآنی معتقدند بیش از هزار و دویست آیه قرآن به علوم مختلف از آسمان گرفته تا اعماق زمین و از ظاهر پدیده ها تا ژرفای وجود آنها اشاره دارد و این سرمایه گرانسنگ، موهبت الهی به نوع بشر است.

دکتر متدین با بیان اینکه خداوند آیات و نشانه های خود را به وفور در آفاق و انفسِ هستی پراکند تا انسان  با شناخت پدیده ها و ظرفیت های مستتر در آن هم دنیای خود را آباد کند و هم راه بندگی در پیش گیرد اظهار داشت: میان قرآن و علوم مختلف، از جمله علوم زیستی و بویژه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رابطه وثیق و غیرقابل گسستی وجود دارد و آموزه های الهی در این حوزه در یک منظومه هم افزا میتوانند راهگشای بشر در بهره برداری بهتر و سودمندتر از این مواهب خداداد و ممانعت از هدر رفت آنها باشند.

دبیر اجرایی همایش افزود: محورهای این همایش در دو بخش طراحی شده که بخش اول شامل مبانی مطالعات میان رشته ای قرآن کریم است و پژوهشگران محترم میتوانند پیرامون موضوعاتی چون: چیستی، چرائی و ضرورت مطالعات میان رشته ای، تفسیرپذیری تجربی آیات قرآن، قرآن و دانش های بشری، روش شناسی مطالعات میان رشته ای قرآن و علوم، رهیافت های تحول آفرین قرآن در کشاورزی، آثار خود را ارائه نمایند. موضوعات بخش دوم، مصادیق میان بخشی قرآن و علوم زیستی است که محققان محترم میتوانند در زمینه های: قرآن، علوم و فرآورده های گیاهی، غذا و تغذیه، دام و طیور و آبزیان، آب و خاک، منابع طبیعی، محیط زیست، آب و هوا و تغییرات اقلیمی، علوم نوین زیستی، موجودات تراریخته، حقوق موجودات زنده، تکامل موجودات زنده، مقالات خود را تا تاریخ ۹۷/۱۰/۱۵ به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.

دکتر متدین ضمن یادآوری اینکه این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به ثبت رسیده و مقالات پذیرش شده با مساعدت خوب معاونت محترم پژوهشی دانشگاه از امتیاز علمی پژوهشی برخوردارند، اظهار داشت با توجه به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و با عنایت به مدخلیت مستقیم رشته های موجود و ظرفیت بسیار مناسب پژوهشگران دانشگاه از همه محققان اعم از اساتید، کارکنان و دانشجویان عزیز تحصیلات تکمیلی دانشگاه درخواست کرد با خلق آثار منیع و ارزشمند بر غنای این همایش ملی بیفزایند.

بازگشت1397/07/29